vrijdag 18 november 2011

Peach Pitcher and Peony

Dit is mijn inzending voor de challenge van Rookiepainter. Zoals de titel al zegt: een perzik en kan en een een pioenroos. Het moeilijke zat hem dit keer in de kan die van zilver is. Ik denk dat het met acryl makkelijker is, maar met waterverf valt het nog niet mee! Ik heb de achtergrond veranderd. Op de voorbeeldfoto is deze ook geel. Ik vond het een beetje al te geel worden vandaar dat ik hem een andere kleur heb gegeven. Eerst had ik hem donkerblauw, toen zwart en uiteindelijk heb ik hem zwart met roze gemaakt zodat het toch een verbinding had met de pioenroos. Pioenrozen ben ik niet zo goed in maar ik ben uiteindelijk wel tevreden met het complete resultaat.
24 x 32 cm.
aquarel op papier

4 opmerkingen:

 1. Knap dat je deze "uitdaging" bent aangegaan, Renate! Ik vind hem goed gelukt, de roos is erg mooi!
  De donkere achtergrond van de foto is in mijn mening meer geschikt voor olieverf of acryl, en niet zo zeer voor waterverf. Ik ben ook helemaal niet goed in donkere achtergronden... :) Dus petje af voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Judy,
  Ik ben heel blij dat je je mening geeft want die stel ik zeer op prijs. Ik wou dat meer mensen zo eerlijk waren.
  En je hebt nog gelijk ook! Het is veel te dramatisch voor zo'n stilleven. Achteraf heb ik er ook spijt van, maar dat is achteraf. Weer wat geleerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, ik bedoel eigenlijk dat de referentiefoto erg donker is, echt opgesteld voor een olieverfschilderij. Om dat in waterverf te schilderen is erg moeilijk, maar ik vind het knap dat je dat gedaan hebt! Ik vind niet dat je er spijt van moet hebben hoor!
  Als je mijn blog wat langer gelezen hebt, weet je misschien dat ik loeislecht ben in donkere achtergronden.... eigenlijk alle achtergronden.... :) Wat ik zo leuk vind van jou is dat je alles probeert!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Judy, sorry ik heb je mail te snel gelezen!
  Trouwens; ja ik heb gelezen dat je slecht bent in achtergronden, uh, ik heb er echter nog geen gezien :) En ik heb je heeeeele blog gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen