dinsdag 10 december 2013

Expositie en kippetjes (exhibition and chickens)

Aquarel
57 x 76 cm.
"geneugten des levens"






Als lid van de Amateur Kunstenaars Emmen mocht ik mee doen aan de jaarlijkse expositie. De expositie is van 28 november 2013 tot en met 14 januari 2014 in het Centrum Beeldende Kunst (oude melkfabriek) te Noordbarge in Emmen. Het thema was dit jaar: "goed gemutst". Je mocht je fantansie de vrij loop laten.
Ik maakte echter 1 hele grote fout: ik gaf mij op zonder dat ik een schilderij had. Ik moest dus voor de inleverdatum een onderwerp verzinnen, schilderen en inlijsten. Nooit weer!! Wat een tijdsdruk.Vooral als er eerst 2 schilderijen mislukken. Uiteindelijk is het toch net op tijd gelukt. Ik was niet 100% tevreden, maar ik heb er wel een hoop van geleerd.

Ook heb ik mij een tijd geleden ingeschreven op het blog http://travel-chicken.blogspot.nl/ . De travel chick is een kip die samen met 2 bevriende kippetjes de hele wereld over reizen. Het is een idee van  Azra Iqbal  .
Er hadden zich al zoveel mensen ingeschreven dat ik op een wachtlijst kwam te staan. Maar vorige week was het zover! Vanuit Griekenland kwamen ze in een doosje bij mij thuis:) Het is dus de bedoeling dat je een schilderij maakt waar de kippetjes op staan. Ik was het 30ste adres waar ze op bezoek kwamen. Je moet binnen 2 a 3 weken de kippetjes weer doorsturen. Na anderhalve week heb ik ze weer doorgestuurd naar Amerika. Daar zullen ze binnenkort wel aankomen. Dit is het schilderij geworden: bij mij in de keuken met mijn eend:)