vrijdag 30 december 2011

The making of: part IV

Zoals ook het jaar zijn einde nadert, nadert ook mijn schilderij zijn einde.
Op deze foto is de eerste wassing aangebracht voor de achtergrond, maar er gaat meer aan de achtergrond veranderen. Verrassing!
De vis, pardon; koi, is nu helemaal klaar. De schubben zijn aangebracht, de ogen zijn klaar alsmede zijn bekkie. Wordt vervolgd!

woensdag 28 december 2011

The making of: part III

De koi begint nu zijn vormen aan te nemen. De ogen hebben een eerste wassing gekregen. De vinnen zijn nu klaar. De voelsprieten bij de bek zijn nu ook zichtbaar. Ik heb de vis nog een rode wassing gegeven om hem iets donkerder te maken. Ik ben daar erg tevreden over. Tot nu toe ben ik erg tevreden. Ik hoop dat dat straks bij de achtergrond ook zo is!

Ik heel hard aan het werk. Pino kijkt toe of alles wel goed gaat.

Een close-up waarop de rode wassing te zien is.

Het begint nu toch echt wel op een vis te lijken!

De voelsprieten staan er op. Nu moet de kop nog zwart.

Hij is nog niet af. Er moeten nog schubben geschilderd worden en hier en daar een detail. Dan kan ik aan de achtergrond beginnen. Wordt dus weer vervolgd!

No gifts :(

Om even te ontspannen van het werken aan de koi heb ik de DPW challenge gedaan.
Deze keer was de challenge om het cadeaupapier waar je kado's in hadden gezeten, te schilderen.......................................ik heb geen kadootjes gehad.....snif
Maar niet getreurd; ik heb gewoon een nieuwe rol kadopapier geschilderd. Ik vind hem zelf heel mooi geworden, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik 2 stijlen (van Judy en Nora) heb geprobeerd toe te passen. Ik ben een grote fan van ze en hoop dat ze het niet erg vinden...

Aquarel
18 x 24 cm.

zondag 25 december 2011

The making of: part II

Ik heb vandaag de staartvin afgemaakt en de overige vinnen een eerste wassing gegeven. Het achterste deel van het lijf heb ik nog een wassing gegeven en nadat het droog was de schubben ingetekend en weer lichtjes uitgewassen zodat het niet te stijf lijkt. Daarnaast heb ik nog een aantal zwarte en oranje vlakken een wassing gegeven en de rug zichtbaar gemaakt. Op 1 zwart vlak heb ik een klein beetje zeezout gestrooid voor wat extra textuur. Het is heel arbeidsintensief maar het gaat lekker!

Voor de grap

Ik liep al een poosje rond met het idee om het mannetje en het vrouwtje van de challenge van A nos pinceaux wat dichter bij elkaar te brengen. Eerst dacht ik ze samen hand in hand te laten poseren. Uiteindelijk is het een lief kusje op de neus geworden. Lief he? Nu ga ik weer verder met de koi!:)

The making of....

Voor mijn ouders ben ik een schilderij aan het maken van een koi karper in de afmeting 76 x 56 cm. Ik gebruik voor de eerste keer Arches papier. Geweldig!! Wat een verschil met al het andere papier dat ik tot nu toe gebruikte. Het leek me wel leuk om stapsgewijs te laten zien hoe alles vordert.

Dit is de referentiefoto. Ik zal aan het eind de naam van de fotograaf vermelden.

Ik ben begonnen met een klein schilderijtje om te kijken of het uberhaupt wel mooi zou overkomen. Kon ik gelijk zien waar de knelpunten lagen.

Voorbereidingen.

De schets.

Spannend. De eerste laag oranje is aangebracht!

Nu ga ik preciezer te werk. De staart in een ver gevorderd stadium.

Nee, dit is niet mijn bed. Als ik niet met het schilderij aan het werk ben leg ik er een tafelkleed over zodat de kat geen handtekeningen achterlaat!

Wordt vervolgd!

donderdag 22 december 2011

The white one

De challenge van Rookiepainter nr. 32, de laatste van dit jaar. Ik heb nog geen vergelijkingsmateriaal want er waren nog geen inzendingen. Op zich ben ik er wel tevreden over. Eigenlijk had ik het schilderij gisteren al klaar, maar ik heb vandaag toch nog een aantal wijzigingen aangebracht. Zo had ik bijvoorbeeld op de potten zilververf gebruikt. Toen ik foto's van het schilderij had gemaakt (met flits) schreeuwde het zilver van het schilderij. Foei wat lelijk en kitserig. Ik heb dit weer gedempt door er met verf weer over heen te gaan (glaceren). Ook aan de schaduwen van de aardbeien op de pot (die ik dus wel moeilijk vond) heb ik nog wat verandert. Ach ja, zo blijf je bezig he? Nou ja, de titel spreek voor zich.
Ik mag graag meedoen aan Rookiepainter. De foto's zijn altijd met zorg gemaakt en er zijn altijd veel deelnemers, dat maakt het heel leuk!

aquarel op papier
24 x 30 cm.

zondag 18 december 2011

Eigen werk: rose

Een roos? Jaaaa een roos!!!! De eerste in mijn schildersbestaan waar ik tevreden over ben. Ik ben zo slecht in rozen schilderen, het is verschrikkelijk. Voor deze roos ben ik eens goed gaan zitten en zie hier het resultaat. Ik werd vooral aangemoedigd door de maker van de foto Suzanne Wallick, heel lief van haar! De link naar de originele foto is:
http://paintmyphoto.ning.com/photo/apricot-rose .

Aquarel
18 x 24 cm.

zaterdag 17 december 2011

eigen werk: Little boy

Dit aandoenlijke jongetje was een uitdaging om te schilderen. Hij heeft zo'n bedenkelijke uitdrukking op z'n gezicht. Vooral zijn mooie bruine ogen springen er uit! De foto heb ik gevonden op Paint my Photo. De link naar de originele foto is: http://paintmyphoto.ning.com/photo/rastachildportrait
Ik ben heel blij met dit schilderij; het was leuk om te doen en het resultaat vind ik toppie! Of mag je dat van je eigen werk niet zeggen?

Aquarel 18 x 24 cm.

woensdag 14 december 2011

Anne Geddes

De meesten zullen Anne Geddes wel kennen. Ze maakt prachtige foto's van baby's. Echt de moeite waard om eens op te googelen.
Ik heb er 1 uitgekozen en in 1 kleur geschilderd. Ik zelf vind het 1 van mijn mooiste schilderijen. Ik heb het schilderij "new life" genoemd.


not available

Aquarel op papier
30 x 40 cm.

dinsdag 13 december 2011

Elephants finally reach the water

Deze week was de challenge van Daily Paint Works: "reflections in the water". Ik had een mooie foto gezien op Paint my Photo van een kudde olifanten die (kennelijk) net het water bereikt hadden. Och ja, waarom geen moeilijke ??
Dit was echt een moeilijke!! Ik had heel veel moeite om het water op water te doen lijken en de reflecties te schilderen. Op raadselachtige :) manier is het dan toch gelukt. En ik ben nog tevreden ook.
De link naar de originele foto is: http://paintmyphoto.ning.com/photo/at-the-water-hole-finally


Aquarel op papier
24 x 30 cm.

maandag 12 december 2011

Thirsty and hunger

Vier keer heb ik de challenge van A nos pinceaux gedaan. Drie keer mijn normale stijl waar ik totaal niet tevreden over was. Uiteindelijk is onderstaande het resultaat geworden waar ik WEL heel tevreden over ben ook al is het niet mijn normale stijl. Het was ook heel leuk om te doen!

aquarel op papier
18 x 24 cm.

zondag 11 december 2011

eigen werk: teddybears

Voor een zwager en schoonzus die binnenkort papa en mama worden heb ik dit schilderij gemaakt. Het is wel een gok want ik weet de kleuren van de kinderkamer niet... Ik vind wel dat het een lief tafereeltje is geworden!

Aquarel op papier
30 x 40 cm.

vrijdag 9 december 2011

Onze vrijdagavond schilderclubje

Een hele kleine impressie van de schilderavond van Trijnie en mij. Trijnie heeft zojuist haar stokstaartje afgemaakt. Deze is zo mooi geworden dat ik hem op mijn blog aan jullie wil tonen. Het was dus weer een vruchtbare avond.


donderdag 8 december 2011

To all my followers and others who where interested in my paintings.

Voor al mijn volgers en anderen die in mijn schilderijen geinteresseerd waren.

woensdag 7 december 2011

Kitchencloth

Voor Rookiepainter challenge nr. 31 heb ik dit schilderij gemaakt. Absoluut niet makkelijk, maar het resultaat is naar mijn zin. De blauwe achtergrond vond ik wat "hard" en heb deze daarom verandert in een zacht paars met een beetje donkerrood er door.

Aquarel op papier
30 x 40 cm.

dinsdag 6 december 2011

Eigen werk: The darling buds

Via Paint my Photo
heb ik wederom een mooie foto gevonden die ik mooi vond om te schilderen. Het is een foto van bloemknoppen met een prachtige paarse kleur. Ook de kleuren van de knoppen vond ik heel mooi. Het zou me heel leuk lijken als Judy van De Draad Aquarellen dezelfde foto schildert, maar dan in haar stijl. Ik ben benieuwd of ze deze uitdaging aandurft?? :)

De link naar de originele foto is:
http://paintmyphoto.ning.com/photo/the-darling-buds-3

Aquarel
24 x 30 cm

PS dit schilderij gaat later heeeeeeeeeel veel geld waard worden want op de achterkant staat een winterlandschap. Beetje Rembranderig !!!

vrijdag 2 december 2011

Eigen werk: frogs!

Een moeilijke maar wel heel mooie uitdaging: 2 kikkers in het water.
Als voorbeeld had ik een foto van Pixelbroke van Paint my Photo. De originele link naar deze foto is: http://paintmyphoto.ning.com/photo/needeeeepneedeeeep-1. Ik vind het schilderij zelf wel geslaagd, ik hoop jij ook!
Aquarel op papier
24 x 30 cm