woensdag 5 oktober 2011

Wilderness Art Challenge oktober

Dit was zeker het moeilijkste onderwerp dat ik tot nu toe heb geschilderd; mama Grizzly. Het is de challenge van de maand oktober van Wilderness Art Challenge.
Ik heb zo'n beetje alle middelen gebruikt om het schilderij naar mijn zin te maken; ik ben begonnen met krijt voor de onderlaag, daarna aquarelverf,vervolgens acryl en ik ben geeindigd met aquarelpotloden (in natte ondergrond) voor de accenten. Ook heb ik nog gespat met een tandenborstel op de rotsen waar de beer op staat. Ik ben er echter niet in geslaagd om het een boze beer te laten lijken. Ik vind het nog steeds op een jong beertje lijken maar het moest moeder Grizzly worden. Nou ja, oefening baart kunst zullen we maar zeggen.
Tot nu toe is er nog geen inzending geweest, dus ik hoop maar dat de site nog wel aktief is?

4 opmerkingen:

 1. Hartstikke knap! Ik sla dieren nog maar even over, veel te moeilijk, maar ik vind dat het jou goed af gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Judy. Het kan nog veel beter, maar ik blijf oefenen en hoop dat het steeds beter gaat. Het is zo moeilijk om de vacht goed te krijgen. Binnenkort ga ik mijn overleden katje Daisy weer proberen. Ik heb inmiddels heel veel gelezen bij Marjolein Kruijt over het schilderen van katten, misschien gaat het nu een beetje beter. Wel bedankt voor je reaktie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. This is a challenge to get the hair. Very different from your other pictures. Like you say, practice, practice, practice. Good thing we are patient isn't it?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Nelvia, first: I hope you have had a nice trip you think about a lot in the future.
  Second: thank you so much for all your lovely words about my paintings.
  Ha! About the grizzly: I told in duch it was the most difficult painting I ever did! On the Wilderness art challenge I said I used mixed media. But to be honest: I almost used everything in and around the house haha.
  Crayons, pencils, acrylics and watercolors, and even a toothbrush.
  But I won't give up; next time I try again. In the future my love for anymals will come out on the paper!
  See you at Paint and Draw together.

  BeantwoordenVerwijderen