woensdag 14 september 2011

eigen werk

Een hele poos geleden heb ik dit boeket geschilderd, gewoon omdat ik het mooi vond. Mijn ouders vonden hem echter heel mooi en toen heb ik het schilderij aan hun gegeven. Sindsdien hing het op hun slaapkamer boven de kaptafel tegenover het bed. Het hing daar op wit behang dus sprong het er mooi uit. Toch wilde ik het ook nog op mijn blog hebben omdat ik hem ook nog steeds mooi vind. Ik vertelde mijn ouders voor de grap dat ik hem per opbod zou gaan verkopen. Dat vonden ze nou weer minder geslaagd... Ik heb ze wel verteld dat ik hem op mijn blog ging zetten. Huh? Internet, blog?? Nee daar snappen ze niet zoveel van.
Ik heb het schilderij zomerboeket genoemd.

In het echt is het schilderij mooier maar dat komt omdat ik de foto 1x rechtsom moest draaien om hem "staand" te krijgen. Het valt mij altijd op dat de foto dan gedrongener is, meer vierkant. Dat is bij deze dus ook zo; in werkelijkheid is het schilderij langer. Ik laat hier het schilderij zien zoals hij in werkelijkheid is. Heeft iemand hier een oplossing voor?

not available

2 opmerkingen:

  1. Wow, wat een prachtig schilderij, Renate! Ik kan me voorstellen dat je ouders hem niet kwijt willen.
    Heb je een foto gemaakt of hem gescand? Er is aan de bovenkant een stuk weggevallen, valt me op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Renate het was een ochtend vullend programma om je schilderijtje op te sporen maar ik vind het heel leuk om te zien hoe een ander het zelfde object schildert heb jij het met olieverf gedaan of aquarel ? heel mooi gedaan hoor lieve groetjes Danielle

    BeantwoordenVerwijderen